Sinds jaar en dag rijden de taxi's en de bussen van Taxi Berm in de regio Altena en omstreken zijn taxiritten. 3 generaties lang konden de familie Berm zijn wortels vestigen in dit gebied en uitgroeien tot een goed geoliede organisatie voor taxivervoer van particulier tot zakelijk, zorg- tot groepsvervoer.

Het begon in 1930

Harry Berm sr startte het taxibedrijf aan de Kerkstraat nr. 24 in Hank met 2 personenwagens. Er waren in die tijd nog weinig auto’s dus de vraag van en naar het ziekenhuis rijden was voldoende aanwezig. Ook aan trouw- en rouw vervoer werd gedaan.

Vaak moest men lang wachten op klanten in het ziekenhuis want de tijd van 'app-jes' en mobiele telefoons moest toen nog komen. Ook pakketten voor bedrijven werd een invulling. De garage werd uitgebreid met een paar busjes en er ontstond al een echt wagenpark. Gelukkig hadden Opa en Oma Berm 9 kinderen die in hun vrije tijd heel wat ritjes weg konden rijden.

1970

Het bedrijf is overgenomen door 2 zonen. Tonny en Harry jr. Het bedrijf verhuisde naar het Warmondplein / Zalmstraat en kreeg de naam Gebr. Berm bv. Tot het grote verdriet van de familie overleed Harry Berm sr al in 1974 en heeft hij niet lang van zijn vrije tijd kunnen genieten.

Tussen de 2 woonhuizen op het Warmondplein werden 4 garageboxen gebouwd. De werkplaats zat vast aan het huis en al gauw werd dat ook te klein en werd een grote loods achter het huis gebouwd. Ook een Texaco tankstation kwam op het plein tussen de huizen.

Het bedrijf groeide gestaag aan medewerkers en voertuigen. Kantoor aan huis en gezellig koffie aan de keukentafel. Er rinkelde de telefoon, mobilofoon en niet te vergeten het benzine-belletje.

Begin jaren ’90

werd het bedrijf uitgebreid met een transportbedrijf. Van 1 bulkwagen groeide ook het transport door naar 7 vrachtwagens voor nationaal- als internationaal transport.

1999

Vanwege de groei en omgevingsregels aan het Warmondplein verhuist Taxi- en transportbedrijf Berm naar het nieuwe bedrijventerrein in Hank direct aan de A27. Tonny gaat met pensioen. Harry en zijn oudste zoon Mark, die sinds 1992 in het bedrijf meewerkt, gaan samen verder met het Taxi- en transportbedrijf, kantoorruimte met kantine en een bemand Texaco Tankstation met wasstraat.

2001

In januari neemt Taxi Berm taxibedrijf Ribbers uit Raamsdonksveer over en maakt Taxi Berm een groeisprong naar 70 werknemers met 27 voertuigen. Met deze overname hoopt Taxi Berm zijn werkgebied uit te breiden naar Raamsdonksveer, Geertruidenberg en Raamsdonk.

2004

Het steeds drukkere taxibedrijf werd lastig te combineren met andere activiteiten. Mark deed besluit de bedrijfsactiviteiten voor het transportbedrijf te stoppen met later de shop met ‘bemande’ tankstation. ANWB neemt de zorgen over van het tankstation. Deze wordt zelfservice en de wasplaats gaan ze als service punt gebruiken.

2006

ANWB verandert zijn naam in Tinq. Het tankstation krijgt een nieuw jasje.

2013

Op 10 juni wordt het hele tankstation opgetild en 25 meter naar de doorgaande weg verplaatst om weer ruimte te maken voor het taxibedrijf.

2017

Door de overname van Personenvervoer van Helden komt er een vervoersvorm bij. Een Midibus voor 20 personen. De bus is al wat ouder en de vraag voor deze vervoersvorm is er. Daarom besluit Mark de bus te vervangen voor een nieuwe, luxere variant.

2018

Het pand van de achterbuurman aan de Brasser wordt gekocht met als doel de werkplaats van het Warmondplein te verhuizen.

Taxi bestellen?

Bestel direct een taxi of bekijk
alle vervoersmogelijkheden.

Taxi bestellen 0162 402 412